Ezeket érdemes megvizsgálnod ha nincsenek céljaid!

Célok

A minap olvastam egy hírlevelet, amin megakadt a szemem. Arról szólt, hogy miért nem tűzünk ki magunknak célokat?

Az okokat 4 csoportra osztotta a szerző. Én értelmezésem szerint összefoglalva így szólnak:

1. Tisztában vagyunk a célok a fontosságával?

Ezt a részt az iskolában nem tanuljuk, és amíg valaki magától rá nem jön, vagy nem kényszerül olyan élethelyzetbe, hogy változtasson nem is nagyon foglalkozik vele. Sajnos ez tényleg így van.

2. Tudjuk, hogy pontosan mit kell csinálni?

Ez a második fázis. Ha már vannak álmaink, akkor azt nem tudjuk pontosan hogyan formáljuk célokká. Azonban míg nem formáltuk át addig, csak álmok, vagy vágyak maradnak. Ha nálad is ez a gond segítünk, csak kérd a segítségünket.

3. Elhisszük, hogy elérhetjük?

Gyakran van, hogy csak olyan dolgokat tudunk célként kitűzni amit el tudunk képzelni. Nem hisszük el hogy bármire képesek vagyunk, így merészebb célokat sem merünk magunknak kitűzni. (Mindaddig míg meg nem tapasztaljuk a bennünk rejlő hatalmas erőt)

4. Félünk?!

Félünk attól, hogy mit szólnak mások. A család, a szomszédok, a munkatársak és egyáltalán a környezetünk. Ez a TE életed, éld hát azt amit TE szeretnél és ne azt amit mások.
Félünk még a kudarctól. Ezeket úgy kell felfogni, hogy a sikerhez vezető út lépcsői. Egy régi mondás szerint aki kudarcot vall az mindig a cél előtt adja fel. Mert nem az a kudarc, ha valami nem sikerül és újra kezdjük, hanem az amikor feladjuk.
Én még ezt egy ponttal kiegészítettem:

5. Túl kényelmesek vagyunk?

Ez az amikor nem szorít annyira a cipő, és nem merünk nagyot álmodni, hanem egyszerűen el kezdjük élni a mindennapi modern rabszolgák kényelmesnek látszó életét. Bejárunk dolgozni és mások céljainak elérésében segédkezünk, úgy hogy gyakran feladjuk a magunkét. Ez az, amit nem szabad: Ne adjuk fel a saját álmainkat!
Az élet túl rövid ahhoz, hogy „rabszolgaként” vegetációval töltsük!
Találd meg Te is a saját céljaid, álmaid, és ha teljesült, tűzz ki újabb célokat, hogy még teljesebb életet élj!
Szükséged van segítségre? Megmutatjuk, mi hogyan kezdtünk el hinni a céljainkban és ez által hogyan tűztünk ki újabb és egyre nagyobb célokat! Csatlakozz hozzánk te is! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük