9. DXN születésnap

9. DXN születésnap

Március 10, a 9. DXN születésnap Magyarországon és ezzel együtt Europában is. Nem is hagyhattuk ki ezt a születésnapi rendezvényt sem, annak ellenére sem, hogy hivatalosan ez a szombat munkanap volt.

Ugyan pár percet sikerült késni az éppen aktuális sportsérülésem miatt, szerencsére nem maradtunk le semmiről.

Elismerések átadása a 9. DXN születésnapon

A nap folyamán minden szintet lépő dxn tag ünnepélyes keretek közt átvehette az új szinthez tartozó kitűzőjét. Ezt a különböző szintek miatt nem egymás után, hanem ütemezetten az előadások vagy a szüneteke után került átadásra.

Persze így van ez már évek óta, együtt örülünk egymás sikereinek.

Előadások a 9. DXN születésnapon

Hagyomány az is, hogy a születésnap ünneplése mellett mindig van egy-két előadás, beszámoló, ami tanít, motivál, vagy elgondolkodtat.

9. dxn születésnap Maráz Zsuzsa történeteMaráz Zsuzsa mesélte el történetét a futással való találkozásáról. Ő Magyarország legjobb női ultrafutója, aki kétszer is lefutotta a Spartathlon-t (246 km) ráadásul múlt évben másodjára teljesítette távot, úgy hogy több, mint 2 órát javított a tavalyelőtti időeredményén, így a nők között a 2-dik helyen ért célba. Óriási teljesítmény!

Én, aki kedvelem a sportot, de valahogy a futás a monotonsága miatt annyira periférián volt nálam. Az előadás közben kedvem lett volna elindulni rögtön futni, még akkor is, ha éppen bokasérüléssel küzdöttem.

9. dxn születésnap Szalai Ádám és miEbéd után egy népszerű a TV2 naplóból is ismert előadó lépett a színpadra: Szalai Ádám. Néhány évvel ezelőtt egy hasonló DXN szemináriumon volt szerencsém Szalai Ádám előadásán részt venni. Be kell vallanom az élmény ugyanolyan fantasztikus és elgondolkodtató volt, mint most a 9. dxn születésnapon.

Ádám fel tett egy kérdést, ami nagyon elgondolkodtatott. Ennek a lényege, mert nem tudom szó szerint idézni: „Ha látnád magad 5, 10 vagy 15 év múlva, hogy mi történt veled a döntésed hatására, Ugyanúgy megtennéd azt, amit most?”

És egy példa, hogy jobban megértsük. Ha minden este eszünk egy kis csokit a tv előtt ülve, akkor is megtennénk, ha látnánk magunkat 15 év múlva elhízva? Vagy lehet, hogy máskép döntenénk, mondjunk elmennénk futni.

Hát igen, ha egy-egy cselekedetet, vagy éppen annak hiányát ilyen szemmel végig gondolom, lehet már az adott pillanatban is másképp cselekszem.

9. DXN születésnap csapattalÉs ne feledkezzünk meg azért a szuper felsővonalunkról sem. Faragóné Keserű Judit beszélt az elmúlt 7 évéről, a változásokról és a tervekről. Hogy milyen fontos a hogy mindennap tegyünk a céljainkért és hogy milyen jó dolog elérni azokat, de még jobb a célhoz vezető úton élvezettel végigmenni.

 

Persze a nap fénypontjaként nem maradhatott el a finom születésnapi torta és a kis mignonok sem.

9. dxn születésnapi torta

9. dxn születésnapi mignonok

Gyere velünk te is! Tűzzük ki céljaidat, segítünk az oda vezető úton!

Csatlakozz hozzánk te is! Legyél DXN tag!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük