Könnyű pénz?!

Könnyű pénz

Létezik-e a könnyű pénz?

Az esetek 99 %-ában véleményem szerint nem-et kell, hogy mondjunk erre a kérdésre. Bár mindenki ismeri a mondást, hogy könnyen jött, könnyen ment.

Mit keresnek az emberek?

A válasz olyan egyértelmű is lehetne. Igen. Könnyű pénzt! Valljuk be őszintén ki ne szeretne könnyen pénzt keresni? Ami az esetek nagy többségében azt takarja, hogy legális módon szinte munka nélkül, vagy nagyon kevés munkával sok-sok pénzt kapni. De vajon létezik-e a könnyű pénz?

Miért van szüksége az embereknek a könnyű pénzre?

Igazából szerintem ez írtóra egyszerű. Az emberekben megvan az a nagyszerű tulajdonság, hogy ha úgy gondolják, hogy könnyen is lehet pénzt keresni, akkor miért gürizzen, dolgozzon éveket, esetleg évtizedeket az ember, ha mindezt gyorsan és könnyen is megkaphatja.

És nagyon sokan itt meg is állnak.

Sőt tovább megyek, az emberek nagy többsége csak azt látja, ami a felszínen, esetleg a kirakatban van. De vajon tudja, azt, hogy a másik azért a pénzért mennyit dolgozott?

Alapvetően nem hagyhatjuk ki azt a régi felismerést, hogy mindennek meg kell fizetni az árát.

Mert ugye nem mind arany, ami fénylik. És még mielőtt belemennék itt a bullshit-ek felsorolásába, kifejtem, hogy mire is gondolok.

Vegyünk egy normál céget, ahol van egy egyszerű munkás, és mondjuk egy csúcs felső vezető. A munkás szempontjából a felső vezető fizetése könnyű pénznek is tűnhet, hiszen ő nem biztos, hogy belegondol, vagy egyáltalán végig látja, hogy mit tett az a vezető, azért hogy ott legyen. (és most én a tisztességes útról beszélek) Tanult képezte magát, példaképe volt, és attól próbálta ellesni a szakma fortélyát. Míg lehet, hogy a munkásnak ilyen igénye, ambiciója nem is volt. (amivel alapvetően nincs is baj – hisz mi lenne velünk, ha mindenki főnök lenne?)

Hogy jön ide a hálózatépítés?

A hálózatépítésben is ugyanez a helyzet. Az emberek egy része csak azt látja, hogy hogy megy az egyik vagy másik embernek, de valójában nem tudja, mi van a színfalak mögött.

Bár az is alapvető probléma, hogy még az első hálózatépítő cég megjelenésével sokan azt kommunikálták, hogy csak meg kell mutatni az ismerőseidnek és máris dől a lé. Emiatt sajnos ennek a munkának a megítélésé sokszor vetekszik a kukás emberek munkájával.

Akkor most van könnyű pénz vagy nincs?

Könnyű pénz - szerencseSzóval, ha engem kérdeztek szerintem nincs könnyű pénz, csak sok befektetett munka, ami meghozza a gyümölcsét, ezt a kívülálló gyakran nem is látja. Legyen szó akár hálózatépítésről, vagy bármilyen más munkáról, foglalkozásról. Ha nagyon mélyre mennénk, akkor el lehetne filozofálni, hogy a szerencsét, szerencsejátékot hová tenném, de ez már egy másik történet.

Mindig kell, hogy a „könnyű pénzt” megelőzze, egy jókora háttérmunka.

Az is tény, hogy ez a hálózatépítésnél főleg az új megközelítésben, néha sokkal több befektetett munkát igényel az elején, mint amit az ember gondolna, vagy elvárna, ez viszont később többszörösen is megtérül. Ilyenkor van az, hogy sokan feladják, pedig, ha valóban dolgozna, és kitartó lenne, biztosan elérné a célját.

Sokszor találkozom azzal a hozzáállással is, hogy ha majd elismer a cég, utána én is teljes erőbedobással dolgozom. Szerintem ez pedig egy nagyon rossz hozzáállás. Mert általában előbb kell bizonyítani, aminek meg lesz a jutalma.

Ezért is vált mottómmá az alábbi idézet.

„ Adj többet, mint amit várnak tőled! ”

Aki nem futamodik meg a munkától és nem a könnyű pénzt hajszolja, annak van egy nagyszerű ajánlatom!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük