10 elengedhetetlen szokás a boldogsághoz

10 elengedhetetlen szokás a boldogsághoz

Van 10 elengedhetetlen szokás ami a boldogsághoz szükséges. Érdemes ezeket megszívlelni, de főként kipróbálni. Ha elkezdesz rá odafigyelni és megpróbálod a saját életedet külső szemszögből nézni rögtön látni fogod a te magad generált változásokat. És ezt nem csak magadon, hane a környezeteden is.

Csak tégy egy próbát, és tartsd szem előtt ezeket egy hónapig.

A sorrend nem feltétlen fontossági sorrend. Mindeggy mivel kezded, csak kezd el!

1. Tűzz ki célokat és valósítsd meg azokat MOST!

Az álmodozás jó dolog, de nem visz előre. Álmodd meg mit szeretnél, és tűzd ki azt magadnak mint célt. Ha úgy érzed túl nagy a cél számodra, akkor próbáld meg több kisebb, akár részcélokra osztani, de a legfontosabb, hogy kezd el CSINÁLNI! Ha elindulsz és nem adod fel akkor biztosan eléred majd a célod.

2. Vállald a felelősséget!

Az, hogy ma ott tartasz, ahol tartasz az a tegnapi döntéseid miatt van. Ha ez neked nem tetszik akkor sem szabad mást, vagy a körülményeket hibáztatni. Vállald fel a felelősséget a tegnapi döntéseidért is. Ha meg teszed hirtelen úgy fog tűnni, hogy nem a szerencse, hanem Te Magad irányítod az életed.

3. Tanuld meg elfogadni a változás szükségességét!

Minden változik, semmi sem marad ugyanolyan. Vagy jobb lesz vagy rosszabb, de biztos, hogy változik. Keresd a jót a változásban! Mert így lesz igazán szép és boldog az életed, ha mindenben megtalálod számodra a jót és a pozitívumot.

4. Fogadd el, hogy nem vagy mindenható!

Be kell látnod, vannak dolgok, amiket nem tudsz irányítani. Ne keserítsd meg azzal a saját életed, hogy olyan dolgokon aggódsz, ami fölött nincs hatalmad.

5. Becsüld magad!

Ki becsülne meg Téged, ha te magad sem teszed ezt. Csak rajtad áll, hogy mások minek tartanak Téged. Nagyon fontos az egészséges önbizalom, és a magabiztosság az élethez.

Henry Ford mondása szerint: „Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár nem, mindenképpen igazad lesz!”

6. Légy pozitív!

Gondolkodj pozitívan. Az életed is jobb irányba fog változni, persze lesznek majd próbatételek, de hidd el, ha mindenben megtalálod a pozitívumot, boldogabb és kiegyensúlyozottabb ember leszel, és nem utolsó sorban a környezeted is jobb irányba fog változni. Ahhoz, hogy megváltoztasd a környezeted először magadnak kell megváltoznod!

7. Nézz szembe a problémáiddal, félelmeddel!

Nem jó taktika homokba dugni a fejünket, vagy halogatni a ránk váró feladatokat, problémák megoldását. Érdemes hamar szembenézni a azokkal. Minél tovább halogatod, annál nagyobb teherként éled meg. Ha végiggondolod, hogy mi lehet a legrosszabb, ami történhet, azután sokkal felszabadultabban tudsz cselekedni.

Légy önmagad!

8. Élj a mában!

Sokan azzal foglalkoznak, hogy mi volt évekkel, évtizedekkel ezelőtt. Vagy éppen azzal, hogy mi lesz majd holnap, vagy holnapután. De igazából az a jó, ha megpróbálsz a mában élni, észrevenni azt ami MOST van, élvezni annak a szépségeit.

9. Légy Önmagad!

Sokan esnek abba a hibába, hogy mindig valaki másnak akarnak látszani. Az tény hogy sokszor nehéz megtalálni önmagunkat, de érdemes „megkeresni” Hiszen egyedi vagy, mert belőled csak egyetlenegy van. Légy Önmagad és ne olyan amilyennek mások látni szeretnének.

10. Légy hálás!

Légy hálás mindenért. Még azért is, ami nem sikerült, mert az is kellett ahhoz, hogy valami más megtörténjen. Lehet, hogy még nem áll össze teljesen, de hidd el a végére kerek lesz minden. Minden úgy fog történni, ahogy történnie kell. Légy hálás azért amid van. Hiszen az élet ajándék!

Ezeket én kipróbáltam, és folyamatosan alkalmazom is. Azért azt bevallomm, hogy néha néha érdemes a listát újra és újra elővenni mert hajlamosak vagyunk mi magunk is egy két dolgot félretenni.

De ezzel nincs semmi gond, hiszen ha újra elővesszük, akkor látni fogjuk, hogy mivel van még dolgunk.

És persze mindenkinek vannak rossz napjai, és érik rossz élmények, amit meg kell élnünk, mert azok sem véletlenül vannak, de hidd el, hogy másabb lesz az életed ha mindenben keresed a jót, ezt saját tapasztalatból mondom.

Nincs mire várnod kezd el MOST!

Ha nem szeretnéd egyedül elkezdeni, vagy nincs elég erőd hozzá, és amit mi is csinálunk segíteni tud neked, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Keress minket email-en vagy telefonon! (ha nem tudjuk felvenni, visszahívunk)

Vagy kérlek töltsd ki az alábbi kérdőívünket és azon keresztül keresünk meg:

Vedd fel velünk a kapcsolatot a kérdőívünkön keresztül, hogy felvehessük veled a kapcsolatot!

forrás: http://utafuggetlenseghez.blogspot.com/10-szokas-boldogsaghoz.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük